Alfabetització

jason-leung-0sBTrm726C8-unsplashSlider_Alfabetització
 

QUÈ SÓN ELS PROGRAMES D’ALFABETITZACIÓ?

Des de l’Associació Reintegra desenvolupem programes d’ensenyament de la llengua catalana per a persones adultes immigrades i redisents a catalunya. L’objectiu és oferir cursos adaptats a les necessitats geogràfiques i horàries de l’alumnat, com a pas previ per accedir als cursos inicials del Consorci per a la Normalització Lingüística, tenir un primer contacte amb les persones i fer-los-hi un acolliment lingüístic.

 

QUINS PROGRAMES TENIM ACTIUS?

1. LLETRES PER A TOHTOM:

Curs actiu a les poblacions d’Alcarràs i Sant Guim de Freixenet amb l’objectiu de fomentar l’alfabetització en català de persones adultes d’origen estranger i posar en pràctica les situacions bàsiques amb sortides a l’entorn.

 

2. ALFA TOTHOM:

Un programa que pretén facilitar l’alfabetització en català de persones adultes immigrades, principalment pares i mares de l’institut escola Torre Queralt del barri del Secà de Sant Pere de Lleida així com  establir activitats que facilitin espais d’interacció comunitària.

 

3. CERTIFICAT PRIMERA ACOLLIDA:

 Curs de formació que permet la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. El contingut formatiu es divideix en 3 mòduls: 90h de llengua catalana, 15h de coneixement laboral i 15h coneixement de la societat catalana.
Aquest curs s’adreça ales persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades.

 

COM S’ESTRUCTUREN ELS CURSOS?

– Classes Teòriques: Sessions teòrico-pràctiques en català dins de l’aula per aprendre vocabulari, estructures comunicatives bàsiques, conjugacions verbals…

– Sessions Voluntariat: Hores de sessions de voluntariat que es divideixen en cercles de conversa i visites a l’entorn productiu per desenvolupar i practicar el diàleg en català.