Programes d’Alfabetització

Des de l’Associació Reintegra desenvolupem programes d’ensenyament de la llengua catalana per a persones adultes immigrades residents a Catalunya.

Actualment estem duent a terme els següents:

  • “Lletres per a tothom”:   Un programa que tenim actiu a les poblacions d’Alcarràs i Sant Guim de Freixenet, amb l’objectiu de fomentar l’alfabetització en català de persones adultes d’origen estranger i posar en pràctica les situacions comunicatives bàsiques amb sortides a l’entorn. Consta de 90 hores lectives + 30 hores de sessions de voluntariat. Les sessions de voluntariat les dividim en  dues parts:

* Sortides a l’entorn: Visites de comerços i ens públics de la localitat per simular situacions de la vida quotidiana i practicar la llengua “in situ”.

* Sessions de conversa: Classes de conversa sobre una temàtica en concret per incrementar el vocabulari i  practicar el diàleg en català.

  • “ALFA”: Un programa que pretén facilitar l’alfabetització en català de persones adultes immigrades, principalment pares i mares de l’institut escola Torre Queralt del barri del Secà de Sant Pere de Lleida així com  establir activitats que facilitin espais d’interacció comunitària.